Először egy szülinapra készítettem egy igazi Nutella fanatikusnak. Átment a teszten. :) Azóta már többször is elkészítettem. Kicsit csiszoltam a recepten és különböző méretű sütőformákkal is kísérleteztem.
Elkészítése : nem bonyolult, körülbelül 20 perc, utána hűtőben körülbelül 5 órát állni hagyjuk
Költsége: körülbelül 2500-3000 Ft
Hozzávalók:
Az alaphoz
- 250 g darált háztartási keksz
- 100 g vaj
- 2 ek Nutella
A krémhez
- 350 g Nutella
- 500 g Mascarpone
- Szeletelt földimogyoró
Elkészítés:
- A vajat két evőkanál Nutellával megolvasztjuk, majd a darált kekszre öntjük.
- Jól összekeverjük őket, majd kapcsos tortaformába tesszük. Én egy 26cm-es formát használtam legutóbb, de jól mutat kisebb formában is.
- Ezután ezt a tésztát a szélek kivételével egy pohár segítségével alaposan lenyomkodjuk, majd a hűtőbe tesszük.
- A mascarpone-t a maradék Nutellával jól összedolgozzuk. Használjunk robotgépet. A krémet a lenyomkodott kekszes alapra öntjük, aztán kicsit összerázzuk, hogy egyenletes legyen.
- 4-5 órára hűtőbe tesszük. Én általában este készítem és így másnap már meg is lehet kóstolni.
Follow my blog with Bloglovin
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése