2015. augusztus 13., csütörtök

Oreo sajttorta

Bizonyára nem vagyok egyedül azzal, hogy imádom az Oreo kekszet. Szerencsére egy ideje már Magyarországon is lehet kapni bármelyik nagyobb bolthálózatban.

Közeledett egy kedves ismerősöm születésnapja és tudtam hogy valami különlegessel szeretném meglepni. Napokig kutattam a megfelelő receptek után.  Meglepetésként két tortát is készítettem.

Az első az Oreo sajttorta volt. Mondanom sem kell, hogy nagy sikere volt, ezzel a tortával nem lehet hibázni.

Elkészítése : nem bonyolult, körülbelül 50 perc alatt kész.
Költsége: körülbelül 2500-3000 Ft
Sütési hőfok: 150°C


Hozzávalók: 

 Tésztához

  • 20 db Oreo keksz
  • 110 g margarin
 Krémhez
  • 250 g mascarpone
  • 250 g tehéntúró
  • 2 ek tejföl
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 4 csapott ek porcukor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 teáskanál vanília aroma

Díszítéshez

  • 10 db Oreo keksz

Elkészítés:

 Tészta
  • A sütőt melegítsük elő 170 fokra.
  • 20 db egész Oreo kekszet  tegyünk bele egy zacskóba, takarjuk le konyharuhával  és egy sodrófával vagy klopfolóval aprítsunk, zúzzunk porrá. Persze az előbbi művelethez használhatunk robotgépet is, csak nekem így  egyszerűbb volt.  Ezt követően a morzsás kekszet keverjük össze az olvasztott margarinnal. Hagyjuk állni őket körülbelül 4-5 percig.
  • Ha már egy kicsit megszilárdult, toljuk be 15 percre a sütőbe, ezután vegyük ki, és hagyjuk pár percig hűlni. Tipp: Az idő mérésére használjunk timert, időzítőt, hasznos, különösen akkor mint az én esetemben is, amikor két sütit készítünk egyszerre.
 Krém
  • A sütőt vegyük vissza 150 fokra.
  • A krémhez az összes hozzávalót keverjük össze, majd egyengessük el a kekszes alap tetejére.
Díszítés
  • 10 db Oreo kekszet  tördeljünk el, és nyomkodjuk bele a krémbe.
  • Ezután a tortát tegyük a 150 fokos sütőbe, körülbelül 30 perc alatt kész. Időnként nézzünk rá, akkor jó, amikor  a teteje elkezd sárgulni.


 Az eredeti receptet itt találjátok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése