2015. szeptember 21., hétfő

Csokis kanalak forró csokihoz


Hétvégi bevásárlás során bukkantam rá egy szilikon  formára, mely kanalakat mintáz. Nem tudtam otthagyni. :) Az jutott az eszembe hogy milyen jó lenne kis csoki kanalakat készíteni. Használhatnám őket dekorációnak vagy forró csokihoz. Most hogy itt az ősz és hamarosan hűvösebb lesz az idő, a tea mellett a forrócsoki szezonja is beköszönt.

Forrócsokit többféleképpen lehet készíteni, de az biztos hogy ilyen egyszerű és elegáns mód nincs még egy. A felmelegített tejben keverjük el a kis csoki kanalakat. Vendégváráshoz ideális.


Hozzávalók:

  • 1 tábla magas kakaótartalmú étcsokoládé (100g)
  • 5 dl tej (minimum 2,5%-os )

A legtöbb bögre általában 2,5 dl-es, ebből a mennyiségből két adag lesz.

Elkészítés:

  • A csokit kis kockákra töröm és vízgőz felett, vagy ahogy én csináltam egy fondüszett segítségével felmelegítsük fel.







A csokit olvadás közben kevergessük. Ha már teljesen felolvadt öntsük bele a szilikonos formába, majd rakjuk hűtőbe. A hűtőben gyorsan megszilárdul és formából könnyen eltávolítható. A kis csoki kanalainkhoz ezután már csak meleg tej kell és kész is a forrócsoki.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése