Hétvégi bevásárlás során bukkantam rá egy szilikon formára, mely kanalakat mintáz. Nem tudtam otthagyni. :) Az jutott az eszembe hogy milyen jó lenne kis csoki kanalakat készíteni. Használhatnám őket dekorációnak vagy forró csokihoz. Most hogy itt az ősz és hamarosan hűvösebb lesz az idő, a tea mellett a forrócsoki szezonja is beköszönt.
Forrócsokit többféleképpen lehet készíteni, de az biztos hogy ilyen egyszerű és elegáns mód nincs még egy. A felmelegített tejben keverjük el a kis csoki kanalakat. Vendégváráshoz ideális.
Hozzávalók:
- 1 tábla magas kakaótartalmú étcsokoládé (100g)
- 5 dl tej (minimum 2,5%-os )
A legtöbb bögre általában 2,5 dl-es, ebből a mennyiségből két adag lesz.
Elkészítés:
- A csokit kis kockákra töröm és vízgőz felett, vagy ahogy én csináltam egy fondüszett segítségével felmelegítsük fel.
A csokit olvadás közben kevergessük. Ha már teljesen felolvadt öntsük bele a szilikonos formába, majd rakjuk hűtőbe. A hűtőben gyorsan megszilárdul és formából könnyen eltávolítható. A kis csoki kanalainkhoz ezután már csak meleg tej kell és kész is a forrócsoki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése