Ezt a receptet anyu egyik régi szakácskönyvéből tanultam.
Ma valahogy megkívántam. Gyors, egyszerű és finom. Imádom a konyhai kiegészítőket. Azonnal beleszerettem ebbe a tálcába. Home baking. Best things in life are sweet! Made with love. Tegnap vettem, ma már fel is avattam, ezzel a kakaós lepénnyel.
Elkészítése : nem bonyolult, előkészület 10 perc, sütés körülbelül 30 perc
Költsége: körülbelül 500 Ft
Sütési hőfok: 150 °C
Hozzávalók:
- 25 dkg cukor
- 25 dkg finomliszt
- 5 dkg vaj
- 4 dkg holland kakaópor
- 0,25 l tej
- 1 tojás
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
Elkészítés:
- Keverjük habosra a tojást és a cukrot.
- Adjuk hozzá az olvasztott vajat, a kakaót és a tej felét.
- A lisztbe szitáljuk bele a sütőport, majd adjuk a tésztához. Kevergetés közben adjuk hozzá a maradék tejet és alaposan keverjük el.
- Kivajazott, lisztezett tepsibe vagy sütőformába öntjük a krémet és közepes hőfokú sütőben körülbelül 30 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése