2015. október 3., szombat

Isteni epres torta - sütés nélkül

Aki ismer az tudja, hogy imádom az epret. :) Eperfüggő vagyok.  A kedvenc epres receptem ez  mascarponés torta.





Elkészítése : nem bonyolult körülbelül 15 perc + hűtés
Költsége: körülbelül 2500 Ft



Hozzávalók:

  • 50 dkg mascarpone
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 csomag zselatinfix
  • 2 dl tejszín
  • 60 dkg eper
  • kb 15 db babapiskóta

 

 

 

Elkészítés:

  • A mascarponét keverjük simára a citrom levével, resztelt héjával, a vaníliás cukorral  és a porcukorral. Ezt követően adjuk hozzá a zselatifixet.
  • A tejszínt verjük kemény habbá és forgassuk bele a krémbe.
  • Az epret alaposan mossuk meg és vágjuk ketté. Pár szemet tegyünk félre a torta tetejére díszítésnek, a többi majd rétegesen a krémbe kerül.
  • Kapcsos tortaforma alját rakjuk ki babapiskótával. Én egy 18 cm-es formát használtam. A piskóta rétegre simítsunk rá egy adag krémet, majd szórjunk rá epret. Az eper rétegre kenjünk krémet, amit ismét eper és krém réteg követ. A tetejét a maradék eperrel díszítjük és pár órára hűtőbe tesszük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése