Elkészítése : nem bonyolult körülbelül 15 perc + hűtés
Költsége: körülbelül 2500 Ft
Hozzávalók:
- 50 dkg mascarpone
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál porcukor
- 1 csomag zselatinfix
- 2 dl tejszín
- 60 dkg eper
- kb 15 db babapiskóta
Elkészítés:
- A mascarponét keverjük simára a citrom levével, resztelt héjával, a vaníliás cukorral és a porcukorral. Ezt követően adjuk hozzá a zselatifixet.
- A tejszínt verjük kemény habbá és forgassuk bele a krémbe.
- Az epret alaposan mossuk meg és vágjuk ketté. Pár szemet tegyünk félre a torta tetejére díszítésnek, a többi majd rétegesen a krémbe kerül.
- Kapcsos tortaforma alját rakjuk ki babapiskótával. Én egy 18 cm-es formát használtam. A piskóta rétegre simítsunk rá egy adag krémet, majd szórjunk rá epret. Az eper rétegre kenjünk krémet, amit ismét eper és krém réteg követ. A tetejét a maradék eperrel díszítjük és pár órára hűtőbe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése